Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Ogen hersteld na gebed

Een flink jaar geleden dacht Theo, ondertussen 76 jaar jong, dat hij op dinsdagavond niet meer naar de samenkomst zou kunnen komen.

Lees meer...

Bekkeninstabiliteit ongeneeslijk? Niet voor Jezus!

Jasmijn doet haar verhaal:

“Sinds de bevalling van Karalien, ons derde kindje, had ik af en toe wat last van mijn bekken. Na ongeveer 9 maanden werd de pijn te groot om te negeren. Ik kon niet meer lopen, zelfs geen 10 passen meer. Houdingen waarbij alle gewicht op één been kwamen, waren te pijnlijk geworden.

Lees meer...

Woordje van de voorganger


“Wie Mijn woorden hoort en ze doet…”

Ik weet niet hoe het met u zit maar voor mij had dit Bijbelvers steeds een verwijtende ondertoon. “Doe dit, doe dat”… je doet nooit genoeg! Het gekke is dat God dit nooit heeft laten opschrijven om een verwijt te maken maar wél om een punt duidelijk te maken.

De Bijbel is geen theologische of filosofische uiteenzetting maar een gebruiksaanwijzing, een handboek zoals je er steeds één krijgt bij de aankoop van één of ander gesofisticeerd product. Het door de eeuwen heen “uitmelken” van alle Bijbelse woorden en uitspraken heeft er voor gezorgd dat er een nieuwe generatie mensen geboren werd, namelijk de farizeeërs. Dit zijn mensen die er prat op gaan dat ze geloven en dat doen ze ook! Meestal spenderen ze zelfs hun leven ten dienste van dat geloof. Je ziet echter hun levens niet zo veranderen…

Velen van ons lopen ook het risico om farizeeër te worden. Daarom deze oproep van onze hemelse Papa. Maak niet enkel een studie van de Bijbel! Het is belangrijk om te weten dat de Bijbel uit 66 boeken bestaat die over een periode van 2000 jaar geschreven zijn door heel wat verschillende schrijvers. De Bijbel is dus niet zomaar een boek maar een ware bibliotheek. Het is het meest verkochte en vaakst vertaalde boek ter wereld maar het is en blijft een gebruiksaanwijzing. Wanneer studie van het Woord je levenskwaliteit niet verandert ben je al een stap voor op diegene die niet naar samenkomsten komen. Je hoort immers de woorden al. Een gebruiksaanwijzing is echter niet enkel geschreven om de woorden te horen maar ook om ze toe te passen. Dit kan je een hoop problemen besparen.

Wanneer je garagist je een benzinewagen verkoopt, weet dan dat zijn advies en de tekst in de gebruiksaanwijzing niet bestemd zijn als een mooi stukje proza of een vrijblijvende suggestie. In een benzinewagen mag je gewoon geen diesel tanken, zelfs niet omdat die een beetje goedkoper is.

Mensen komen vaak onverwachte en onprettige dingen tegen. Dit zou ook wel eens het geval kunnen zijn volgend jaar. Een belangrijk gedeelte van de afloop bepaal je echter zelf. Oplossingen vind je in de Bijbel en in de samenkomsten waar daaruit onderwezen wordt.

Als we ons voor het komende jaar nu eens zouden voornemen niet enkel minzaam te horen naar het Woord maar het ook eens te doen. Regen en wind komt er voor iedereen…of je huis blijft staan is niet afhankelijk van de omstandigheden, wel van waar je het op gebouwd hebt!

Ons land, onze wereld heeft wonderen en God nodig. Als wij ons alvast voornemen om Zijn woorden te horen en te doen, zal het komende jaar er weer helemaal anders uitzien. Niet enkel voor onszelf, maar voor alle mensen op ons pad!

Een voorspoedig 2024 voor u en uw hele  familie!!!

Our website is protected by DMC Firewall!